2e hands kinderkleding- en speelgoedbeurs Heteren

De beurs is opgericht in 1981 door 2 moeders met jonge kinderen die het eigenlijk maar jammer vonden dat de kleertjes die zo kort gedragen waren afgedankt werden. De eerste verkoop vond plaats bij Het Wapen van Heteren. Omdat de beurs steeds groter werd, ging de beurs naar de Liefkenshoek totdat de ruimte daar ook te klein werd en uiteindelijk belandde de beurs bij de Bongerd, (toen nog aan De Rauwendaal)en inmiddels in de sporthal van het nieuwe zalencentrum De Bongerd aan de Flessestraat.
Iedereen in Heteren en omstreken herkent de gele poster met het springende poppetje wat 3 weken voor de beurs bij alle scholen, winkeliers en bedrijven in de omgeving wordt opgehangen. De inmiddels 15 vrijwilligsters staan ( in maart bij de voorjaarsbeurs en in september bij de najaarsbeurs)klaar om de sporthal om te toveren tot een goed georganiseerde beurs. Iedereen kan hier terecht omleuke, mooie en vooral betaalbare kleding en speelgoed te kopen.
De beurs staat in de omgeving bekend als een mooie overzichtelijke beurs, met schone en nette kleding die op maat gehangen wordt door onze vrijwilligsters.Dit kunnen we bereiken door samen met de klant de kleding en het speelgoed in te schrijven. Wat overigens uniek is in de omgeving.
Mensen kunnen hun kinderkleding en speelgoed op vrijdag inbrengen wat wij op zaterdag proberen teverkopen. Een voordeel is, dit horen we van onze vaste klanten, dat de zolder ieder half jaar lekker opgeruimd wordt. Ruim van tevoren staat de beurs al bij de mensen in de agenda genoteerd.
De niet verkochte kleding kan retour naar de klant, maar wat wij als beurs liever zien is dat de kleding naar het goede doel gaat. Op zaterdag aan het eind van de dag komen vrijwilligers van de goede doelen de overgebleven spullen ophalen. De kleding en het speelgoed gaat naar RoemeniŽ, Polen en achterstandswijken in Rotterdam. Het is leuk om in de bedankbrieven die wij ontvangen te lezen hoeveel gezinnen er geholpen kunnen worden met de kleding en het speelgoed.

Wij willen de beurs nog lang blijven organiseren en hopen u in de toekomst graag te zien.
.